DOLAR32,3574% -0.02
EURO34,9080% 0.3
STERLIN40,7164% 0.28
FRANG35,7975% 0.73
ALTIN2.390,82% -0,25
BITCOIN61.556,523.648

Tüm sorular yanıt bulacak! Prigojin’in öldüğü uçağın kara kutusuna ulaşıldı

Rus lider Putin’e isyan başlatan Wagner lideri Prigojin’in 2 gün önce uçak kazasında ölmesi büyük yankı uyandırdı. Akıllara suikast ihtimali gelirken Rusya, 10 kişinin cesedine ve uçağın kara kutusuna ulaşıldığını duyurdu.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Tüm sorular yanıt bulacak! Prigojin’in öldüğü uçağın kara kutusuna ulaşıldı

“KİMLİK TESPİTİ İÇİN MOLEKÜLER GENETİK İNCELEME YAPILACAK”

SLEDCOM’un açıklamasında “İlk incelemelere göre kaza yerinde 10 ceset bulundu. Kimliklerinin belirlenmesi için moleküler genetik incelemeler yapılmaktadır. Uçuş kayıt cihazlarına el konuldu ve olay yerinin detaylı incelemesi devam ediyor. Şu anda, kazanın tüm koşullarını belirlemek için önemli olan eşya ve belgelere de el konulmaktadır ve gerekli adli incelemeler yapılacaktır” denildi.

KREMLİN’DEN İLK AÇIKLAMA: İDDİALAR YALAN

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin ve paralı asker grubunun diğer önde gelen isimlerinin uçaklarının düşmesi sonucu ölümünün ardından Kremlin’den ilk açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, olayın ardından sessizliğini bozarak Prigojin için “Kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı” demişti. Putin’in sarf ettiği bu cümle “sabotaj” iddialarının körüklenmesine neden olmuştu.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Prigojin’in Putin’in emriyle öldürüldüğü yönünde Batı’da dile getirilen iddiaları “tümüyle yalan” diye niteledi. Uçağın düşme nedenleriyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Peskov, Putin’in son dönemde Prigojin ile görüşmediğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya