DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN62.988,87-2.331

Yazar Alev Alatlı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yazar Alev Alatlı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yazar Alev Alatlı, 2 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze töreni, Zincirlikuyu Camii‘nde gerçekleşti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, yazarlar ve sevenleri katıldı.

Törende tabut başında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Bugün burada çok kıymetli bir insanı, bir dava arkadaşımızı, ablamızı ebediyete uğurluyoruz. Alev Alatlı, sadece bir yazar değil, aynı zamanda bir fikir ve dava adamıydı. O, kalemini daima hakikatin ve milletin yanında kullandı. Vatan sevgisini, milli bilinci eserlerinde işledi. Nesiller yetiştirdi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

Konuşmaların ardından Alev Alatlı’nın naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Alev Alatlı Kimdir?

Alev Alatlı, 1944 yılında İstanbul’da doğdu. 1964 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Öğretmenlik ve gazetecilik yaptı. 1979 yılında ilk romanı “Kürk Mantolu Madonna”yı yayımladı. Bu romanı ile büyük bir çıkış yakaladı. “İşkenceci”, “O.K. Musti Türkiye Tamamdır”, “Schrödinger’in Kedisi” gibi birçok roman ve öyküye imza attı. 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

Alev Alatlı’nın Vefatı Türk Edebiyatına Büyük Kayıp

Alev Alatlı’nın vefatı Türk edebiyatına büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor. Edebiyat dünyası ve sevenleri Alev Alatlı’yı unutmayacak.

Alev Alatlı’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.