DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN63.891,421.317

PROF. DR. MELİH MALKOÇ’TAN EKLEM KİREÇLENMESİ VE SAĞLIK ÜZERİNE DEĞERLİ BİLGİLER

Yayınlanma Tarihi : Google News
PROF. DR. MELİH MALKOÇ’TAN EKLEM KİREÇLENMESİ VE SAĞLIK ÜZERİNE DEĞERLİ BİLGİLER

İskenderun doğumlu ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Melih Malkoç, sağlık alanında önemli bilgiler paylaştı. Eklem kireçlenmesi konusunda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Malkoç, bu durumun vücudun çeşitli bölgelerinde görülebileceğini belirtti. Özellikle kalça, diz ve ellerde sıkça karşılaşılan bu sorunun genetik kökenli olduğunu vurguladı.

Ellerdeki kireçlenmelerin genellikle romatizmal hastalık olmadığını ifade eden Prof. Dr. Malkoç, cerrahi müdahalenin nadiren gerektiğini dile getirdi. Bunun yerine düzenli egzersizin önerildiğini belirten Malkoç, el ve parmaklardaki kireçlenmeler için basit egzersizlerin bile faydalı olabileceğini vurguladı.

Ayrıca, avasküler nekroz ve kalça problemlerinin modern tedavilerle çözülmeye çalışıldığını belirten Prof. Dr. Malkoç, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı. Kalça ağrısı ile bel ağrısı arasındaki farkı da önemle vurgulayan Malkoç, bu tür belirtilerin dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Melih Malkoç’un verdiği bilgiler, sağlık konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Sağlık sorunlarıyla ilgili erken teşhis ve düzenli egzersizin önemini vurgulayan Malkoç, toplumun sağlık bilincini artırmak adına önemli bir rol üstleniyor.

https://businesschanneldergi.com/business-channel-dergi-142-sayi-cikti/