DOLAR32,3831% 0.07
EURO34,7796% -0.05
STERLIN40,6888% 0.22
FRANG35,6881% 0.42
ALTIN2.395,75% -0,04
BITCOIN59.254,282.659

Karamollaoğlu’ndan aylar sonra gelen seçim itirafı: Bir mitingde 10 kişi konuşur mu?

Seçimlere Millet İttifakı çatısı altında giren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, neden kaybettiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, “Bütün genel başkanlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olduk. Bunun yanına belediye başkanları da getirildi. Bizim bu belediye başkanlarına karşı içimizde bir husumet yok ama bunlar doğru değil. Biz bir mitinge gidiyoruz. 7 kişi konuşuyor. Bunlar acemilik oldu. İki kişi, üç kişi konuşur. 10 kişi konuşur mu?” dedi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karamollaoğlu’ndan aylar sonra gelen seçim itirafı: Bir mitingde 10 kişi konuşur mu?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, Millet İttifakı olarak kaybettikleri 14 ve 28 Mayıs seçimlerini değerlendirdi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Parti ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu altılı masa, genel başkanlar ve CHP’li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş dahil olmak üzere yedi cumhurbaşkanı yardımcısı adayı göstermişti.

TV 5 yayınında konuşan Karamollaoğlu, seçime bir ay kala ‘yüzde 56’ları yakalama şanslarının olduğunu’ savunarak, İmamoğlu ve Yavaş’ın gelmesiyle ‘son zamanlardaki karışıklığın sonucu etkilediğini’ söyledi:

“Biz belediye başkanlarına karşı içimizde husumet yok ama bir mitinge gidiyoruz yedi kişi konuşuyor. Bunlar acemilik oldu. Hiçbir zaman böyle bir şey yapılmamalıydı. Daha disiplinli, daha düzgün mitingler yapmalıydık. İki kişi, üç kişi konuşur ya! Yedi kişi konuşur mu, 10 kişi konuşur mu? Eksiklerimiz, yanlışlıklarımız oldu. Böyle bir neticeyle karşılaştık.”