DOLAR32,3665% -0.37
EURO34,7560% -0.2
STERLIN40,6297% -0.26
FRANG35,5055% 0.06
ALTIN2.395,65% -1,12
BITCOIN59.041,113.543

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yapılan hiçbir siyasi şov barış getirmeyecektir

Yayınlanma Tarihi : Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yapılan hiçbir siyasi şov barış getirmeyecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gazze’de masumlar ölmeye devam ettikçe, bölgemize gönderilen hiçbir gemi, hiçbir uçak, yapılan hiçbir siyasi şov barış getirmeyecektir.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

“Bu planın odağında Türkiye Yüzyılı hedefi vardır”

Komisyonlarda ve Genel Kurul’da, önümüzdeki dönemde ülkemize önemli katkıları olacak çok sayıda düzenleme görüşülüyor veya görüşülmeyi bekliyor. Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde Meclis’e sunduğumuz 2024-2028 yıllarını kapsayan 12’nci Kalkınma Planı’dır. Milletimize taahhüdümüz olan 2053 vizyonumuzun ilk adımı mahiyetindeki bu planın odağında Türkiye Yüzyılı hedefi vardır.

Türkiye Yüzyılı’nda çevreye duyarlı, afetlere dayanaklı ileri teknolojiye dayalı yüksek katma değer üreten, geliri adil paylaşan, istikrarlı, güçlü ve müreffeh bir gelecek için attığımız bu adımın tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

“Aslında bu zaaf değil, kötü niyetli bir taktiktir”

Yine geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı olarak Meclis’e sunduğumuz bir diğer önemli düzenleme de 2024 bütçesidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 6’ncı bütçesi olan bu teklifi, orta ve uzun vadeli ekonomik hedeflerimizin hem habercisi hem tamamlayıcısı bir adım olarak görüyoruz. Bütçemizin temel önceliği elbette depremde yıkılan şehirlerimizin ayağa kaldırılması ve diğer şehirlerimizin depreme hazırlanması çalışmalarıdır. Maalesef ülkemizde bir kesimin milletimizin yaşadığı sınamaları çabucak unutmak, daha kötüsü de unutturmaya çalışmak gibi bir zaafı vardır. Aslında bu zaaf değil, kötü niyetli bir taktiktir. Biz tam 8,5 ay önce 11 ilimizde büyük can ve mal kaybına yol açan, 15 milyondan fazla insanımızı etkileyen 6 Şubat depremlerinin acısını ilk günkü tazeliğiyle yüreğimizde hissediyoruz, hissetmeye devam edeceğiz.

“Bu felaketi her zaman gündemimizin ilk sırasında tutacağız”

Siyasette, ekonomide, dış politikada ne yaşanırsa yaşansın biz 50 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz, 850 bin yapının yıkılmasına yol açan bu felaketi her zaman gündemimizin ilk sırasında tutacağız. Deprem bölgesindeki son hak sahibi vatandaşımızı da evine yerleştirene, şehirlerimizi eskisinden daha ileri seviyeye getirene kadar durup dinlenmeden çalışacağız, inşa edeceğiz, ihya edeceğiz.

“Türkiye ne büyümesinden taviz verir ne enflasyona teslim olur”

Bu adımları atarken, çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere insanımızın hayat konforunu bozan sıkıntıları ortadan kaldıracak politikaları da asla elden bırakmıyoruz. Bir yandan istihdamı ve üretimi artırarak, ülkemizi sürekli büyütürken diğer yandan enflasyonla da çok yönlü bir mücadele içindeyiz. Hiç şüphesiz ekonomide atılan adımları ve elde edilen neticelerin, insanların günlük hayatına yansımalarını görmek biraz vakit alıyor. Ama milletimiz şundan emin olsun ki Türkiye ne büyümesinden taviz verir ne enflasyona teslim olur ne de dar gelirliler başta olmak üzere vatandaşlarının mağduriyetine göz yumar.

Allah’ın izniyle bunların hepsinin üstesinden gelecek, ülkemizi büyütürken milletimizin refahını da yükseltecek programa, birikime ve iradeye sahibiz. Yatırımcısından işçisine, esnafından çiftçisine, üreten her kardeşimizin meselesi bizim meselemizdir. Ömrü boyunca çalışıp çabaladıktan sonra hayatının son baharını huzurlu geçirmek isteyen her emeklimizin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır.

Çocuklarını yetiştirmekten mutfağını çekip çevirmeye kadar ailesinin tüm yükünü omuzlayan her ev hanımının derdi bizim derdimizdir. Gözümüzün nuru her evladımızın umutla baktığı geleceğine hazırlanan her gencimizin beklentisi bizim sorumluluğumuzdur. Nitekim seçim döneminde örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vadettiğimiz cep telefonu ve bilgisayar desteğiyle ücretsiz 10 GB’lik internet sözümüzü tuttuk.

“Çok daha fazlasını milletimize kazandırmak namus borcumuzdur”

Biz, Türkiye Cumhuriyetini; demokrasisi, altyapısı, üstyapısı ve ekonomisiyle, 21 yılda katbekat büyütmüş bir yönetim ve partiyiz.  Birkaç gün sonra 100’üncü yılına kavuşacağımız Cumhuriyetimizi, sadece yaşatmak için gereken fedakârlıklarıyla değil, aynı zamanda, rahmetli Menderes ve Özal’ın açtığı yoldan ilerleyerek, imkânlarıyla da milletimizle buluşturan biz olduk.

Bu müktesebatla, önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını milletimize kazandırmak namus borcumuzdur.  Gelip geçici sıkıntıların, hem kazanımlarımızın üstünü örtmesine, hem de insanlarımızı karamsarlık bataklığına itmesine rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Ülkenin ve milletin geleceğine dair hiçbir hayalleri, hiçbir vizyonları, hiçbir programları, hiçbir projeleri olmadan, sadece bu arızi tablodan cesaret alarak rüya görenleri kabuslarından uyandıracağımız günler yakındır.

Bunun için önce önümüzdeki Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, bir kez daha ve çok daha güçlü şekilde milletimizin gönlüne girmemiz gerekiyor. Muhalefetin kifayetsiz başkanlarının elinde ıstırap çeken şehirlerimizi “gerçek belediyecilikle” buluşturmak, hepimizin asli vazifesidir. Aynı şekilde kendi yönetimimizdeki belediyelerde de seçimi, çok daha yüksek oranlarla kazanmak mecburiyetindeyiz.

“Bir kez daha bu başarıyı göstereceğiz”

Kurulduğu günden beri nice zaferlere imza atan AK Parti olarak, inşallah, Cumhur İttifakındaki ortaklarımızla birlikte bir kez daha bu başarıyı göstereceğiz. Meclis Grubumuzun, her konuda olduğu gibi, mahalli seçim çalışmalarında da partimizin lokomotifi olmayı sürdüreceğine inanıyorum. Unutmayınız, bu parti, belediyelerdeki başarılarıyla kendini ispatlamış, oradan Türkiye’yi yönetme emanetini devralmış bir siyasi teşekküldür.

Başladığımız yeri sağlam tutmazsak, gittiğimiz istikameti doğrultamayız ve dolayısıyla Türkiye Yüzyılı hedefimize erişemeyiz. Sizlerden, omuzlarınızdaki bu ağır yükün bilinciyle 31 Mart seçimlerine hazırlanmanızı bekliyorum. Kaderi Türkiye’nin kaderiyle bütünleşmiş bir kadro olarak, sadece kendimizi düşünmek, sadece kendi çıkarlarımıza göre hareket etmek bize yakışmaz. Bugüne kadar, Türkiye büyüdükçe biz de büyüdük, inşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.

“2024 Mart’ına kadar hep birlikte çok gayret göstereceğiz”

Milletimize, bilhassa da evlatlarımıza mahcup olmamak için, Rabbimizin “insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır” emrini aklımızdan çıkarmadan, 2024 Mart’ına kadar hep birlikte çok gayret göstereceğiz.

“Tarih, tezkereye hayır diyenleri affetmeyecektir”

Terörle mücadele, bir diğer daimi gündemimiz ve önceliğimizdir. Hamdolsun kahraman ordumuz, sınırlarımızda ve ötesinde destan yazmayı sürdürüyor. Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden ülkemize yönelik terör tehditlerini doğrudan kaynağında bertaraf etme esasına dayalı güvenlik konseptimizi sürekli geliştirerek uyguluyoruz. TSK’nın Irak ve Suriye’deki görev süresini 2 yıl süreyle uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine destek veren tüm siyasi partilere ve milletvekillerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Tezkerenin kabulü ve yürürlüğe girmesiyle Türkiye’nin terörle mücadelesi her galanda daha da güç kazanmıştır.

Elbette tarih, operasyonlarımız neticesinde inlerinden çıkamaz hale gelen teröristlere tezkereye hayır diyerek can suyu olanları da affetmeyecektir. Bu sadece parlamentoda değil, parlamento dışındaki kurumların içerisinde de bunlara destek verenleri affetmeyecektir. Ne içerideki bedhahların desteği ne de sırtlarını dayadıkları emperyalist güçlerin himayesi terör örgütünü yok olmaktan kurtaramayacaktır.

Bir gece ansızın gelebiliriz diyerek ifade ettiğimiz operasyonlarla, terör örgütleri üzerinden kurulmak istenen projeleri çökertecek, teröristlerin başını ezeceğiz.

“Bu onurlu duruşu günübirlik çıkarla asla değişmeyeceğiz”

Sırf Türkiye’ye rahatsızlık verdiği, inancımıza husumet beslediği için kendi topraklarında faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarını ve destekçilerini koruyup kollayanların bir gün hakikati göreceklerini umuyoruz. Korkarız ki koyunlarında besledikleri yılanın kendilerini soktuğu o gün geldiğinde her şey için çok geç olacak. Her ne kadar onlar devlet olmanın ve uluslararası hukukun şartların uymuyor olsalar da biz kendi vakarımızın gereğini yerine getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu yeni harekatlarla parçalamaya da ülkemize ve inancımıza karşı yürütülen kirli kampanyalara karşı tavır koymaya da devam edeceğiz. Unutmayın mazlumların ve mağdurların yanında sergilediğimiz tavrımızı bozmayacak, bu onurlu duruşu günübirlik çıkarla asla değişmeyeceğiz.

“Filistin meselesine biz hep öncelikle ‘insan penceresinden’ baktık”

Filistin halkına karşı uygulanan zulme karşı en başından beri gösterdiğimiz ilkeli yaklaşım, bunun en somut örneğidir. Evet, Filistin meselesine biz hep öncelikle “insan penceresinden” baktık. Diğer bölgelerde olduğu gibi burada da insanı, insan hayatını ve insanı insan yapan kadim değerleri savunduk. 7 Ekim’den bu yana krizin daha fazla büyümemesi için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik, gösteriyoruz.

Gazze halkının ihtiyaçlarının bir nebze de olsa giderilmesi için, Mısır’daki El Ariş Havalimanına şimdiye kadar toplam 8 uçak dolusu tıbbi ve insani yardım malzemesi gönderdik. Yaralıların tedavisi için 25 sağlık personelimizi ilk etapta yine Mısır’a sevk ettik. Aynı şekilde, kim yaparsa yapsın, İsrailli siviller dâhil, sivilleri hedef alan eylemleri asla mazur görmediğimizi açıkça ifade ettik. Bu ilkeli duruşumuzu dün olduğu gibi bugün de sürdürüyoruz.

“İsrail’in uyguladığı vahşeti ala tasvip etmedik, etmeyeceğiz”

İsrail devletiyle bir sorunumuz yok, ama İsrail’in uyguladığı vahşeti, devlet değil örgüt gibi hareket etme tarzını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz.