DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN63.347,99-0.813

JEOFİZİK MÜHENDİSİ ONUR ÖNDER: TEKNOLOJİK GELİŞMELER İŞ SÜREÇLERİNİ DÖNÜŞTÜRÜYOR

Yayınlanma Tarihi : Google News
JEOFİZİK MÜHENDİSİ ONUR ÖNDER: TEKNOLOJİK GELİŞMELER İŞ SÜREÇLERİNİ DÖNÜŞTÜRÜYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olan ve jeofizik mühendisi olarak tanınan Onur Önder, teknolojinin iş dünyasında yarattığı dönüşümü anlattı. Önder, geçtiği yollardan birini bilişim sektöründe çalışarak geçtiğini ve sonunda kendi şirketini kurduğunu belirtti.

Jeofizik mühendisliği eğitimi aldıktan sonra bilişim sektöründe deneyim kazanan Önder, kurumsal firmalarda 10 yıl boyunca aktif olarak çalıştığını dile getirdi. 2011 yılında kendi şirketlerini kurduklarını ifade eden Önder, o günden bu yana uluslararası ve yerel projelerde yer aldıklarını ve özellikle perakende ve ilaç sektörlerinde dikey çözümler sunduklarını vurguladı.

Teknolojik gelişmelerin iş süreçlerini nasıl etkilediğine de değinen Önder, şirketlerin geçmişi ve şimdiyi değil, geleceği görmeye yönelik çözümlere olan taleplerinin arttığını belirtti. Bu da iş zekası odaklı çözümlere olan talebi artırdı ve şirketlerin daha hızlı ve doğru kararlar almasını sağladı.

Yapay zeka ve diğer teknolojik gelişmelerin iş süreçlerini nasıl optimize ettiğine de değinen Önder, bu ilerlemelerin sosyal ve etik konuları da göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Büyük veri setlerinin kullanımıyla ilgili güvenlik ve mahremiyet konularına dikkat çeken Önder, yapay zekanın bazı önyargıları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti ve bu konuda kamuoyunu bilinçlendirme gerekliliğine vurgu yaptı.

Onur Önder, teknolojinin iş dünyasındaki etkilerini anlatırken, geleceğin iş süreçlerini daha hızlı ve daha etkin hale getirecek çözümlerin üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

https://businesschanneldergi.com/business-channel-dergi-142-sayi-cikti/