DOLAR32,4144% 0.08
EURO34,7694% -0.15
STERLIN40,7888% 0.24
FRANG35,6252% 0.19
ALTIN2.396,59% -0,01
BITCOIN58.912,011.897

YAZILIM UZMANI DERYA APAYDIN AK’IN BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ YOLCULUĞU!

Yayınlanma Tarihi : Google News
YAZILIM UZMANI DERYA APAYDIN AK’IN BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ YOLCULUĞU!

Yazılım alanında uzun yıllar tecrübe edinmiş olan Derya Apaydın Ak, bankacılık sektöründeki başarılı kariyerini anlattığı bir söyleşide izleyicilerle buluştu. Kangal doğumlu olan Ak, Sakarya’da eğitim aldıktan sonra İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği eğitimini tamamladı.

Bankacılık sektöründe yazılım mühendisi olarak kariyerine başlayan ve daha sonra uzmanlık alanında ilerleyen Apaydın Ak, operasyonel, pazarlama ve risk analitiği gibi önemli alanlarda çözüm üreten uygulamalar geliştirdiğini belirtti. Ayrıca, kadın istihdamı konusunda sektörün genel eğilimine ve Türkiye’deki duruma da değinen Ak, kadınların iş hayatında aktif rol almasının önemine vurgu yaptı.

İşe alım sürecinde adayların teknik yetkinliklerinin yanı sıra kişisel özelliklerine de önem veren Ak, şirketin büyüme hedefleri doğrultusunda aday havuzları oluşturduklarını ve adayların deneyimlerini şeffaf bir şekilde değerlendirdiklerini ifade etti.

Apaydın Ak, söyleşide ayrıca bankacılık sektöründeki gelecek hedeflerine de değindi. Kendisinin görev aldığı firma olan Rof Stex’in, teknolojiyi yakından takip ederek fintech, e-ticaret, Bitcoin, ve blockchain gibi alanlarda hizmet verdiğini ve geleceğin teknolojisini inşa etme hedefinde olduklarını belirtti. Şirketin ayrıca dünya çapında büyümeyi hedeflediğini ve Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda ve Kanada’da ofisler açmayı planladığını açıkladı.

Derya Apaydın Ak’ın bankacılık sektöründeki uzun soluklu kariyeri ve gelecek hedefleri, sektördeki teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiği yönünde önemli bir mesaj verdi.