DOLAR32,3688% -0.36
EURO34,7058% -0.31
STERLIN40,5757% -0.37
FRANG35,4854% 0
ALTIN2.400,14% -0,93
BITCOIN57.833,771.384

TÜRKİYE’NİN LOJİSTİK DENEYİMLERİ: ÖZGÜR MURAT TÜRKMEN’İN HİKAYESİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
TÜRKİYE’NİN LOJİSTİK DENEYİMLERİ: ÖZGÜR MURAT TÜRKMEN’İN HİKAYESİ

İstanbul doğumlu ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü mezunu olan Özgür Murat Türkmen, dış ticaret ve lojistik sektöründe uzun yıllara dayanan deneyimlerini paylaşıyor. Kendisi, şu anda Dehatek Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde Dış Ticaret ve Lojistik Müdürü olarak görev yapıyor.

Türkmen’in kariyeri, gümrük müşavirlik firmasında başlayıp inşaat sektöründe devam etmiş ve son olarak Diatek adlı bir mühendislik ve tasarım firmasında pozisyonunu bulmuştur. Diatek, yurt dışında anahtar teslim projeler gerçekleştiren ve tasarım alanında faaliyet gösteren genç girişimci mühendislerin kurduğu bir firmadır.

Türkmen, lojistik sektöründe çalışacak kişilerin stresle başa çıkabilme ve kriz yönetimi becerilerine vurgu yaparak, bu alanda çalışmanın dinamik yapısını ve önemini vurgulamaktadır. Pandemi döneminde lojistiğin ne kadar kritik olduğunu belirten Türkmen, “Doğru ürünün doğru yerden doğru yere doğru miktarda, doğru fiyatta ve doğru şekilde nakledilme süreci” olarak tanımladığı lojistiğin, yaşamın her alanında var olduğunu ifade etmektedir.

Türkmen, gelecekte deneyimlerini aktararak danışmanlık yapmayı ve yeni nesil profesyonellere rehberlik etmeyi hedeflediğini belirtiyor. Ona göre, bilginin paylaşıldıkça çoğaldığı ve her zaman öğrenmenin yaşı olmadığı düşüncesiyle, sektördeki tecrübelerini yeni kuşaklarla paylaşmanın önemine değiniyor.