DOLAR32,3675% -0.37
EURO34,6770% -0.41
STERLIN40,5573% -0.43
FRANG35,4851% 0
ALTIN2.392,28% -1,26
BITCOIN59.042,532.969

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YÖNETİM SİSTEMLERİ UZMANI SELİN KARAKİRPİK İLE SÖYLEŞİ

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YÖNETİM SİSTEMLERİ UZMANI SELİN KARAKİRPİK İLE SÖYLEŞİ

Tekstil mühendisi ve sürdürülebilirlik uzmanı Selin Karakirpik, su tüketimi ve kirliliği farkındalığıyla tekstil sektöründeki kariyerine başlamış ve daha sonra sürdürülebilirlik alanına yönelmiştir.

Sürdürülebilirlik, bugünün faaliyetlerinin gelecek nesiller üzerindeki etkilerini düşünerek sorumlu bir şekilde kaynakları tüketme kavramını içerir. Selin, bu kapsamda çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik boyutlarını vurgulayarak, yönetim sistemleri ile sürdürülebilirliğin birbirini destekleyen konular olduğunu belirtiyor.

Dünya genelindeki sürdürülebilirlik çabalarından bahseden Selin, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Paris İklim Anlaşması gibi küresel girişimlere Türkiye’nin katılımını ele alıyor. Ayrıca, Türkiye’nin karbon nötrlük hedefleri ve Avrupa Birliği’nin sürdürülebilirlik politikalarının Türkiye’yi nasıl etkilediğini inceliyor.

Sürdürülebilirlik ve yönetim sistemleri uzmanı olarak geleceğin beklentilerine değinen Selin, karbon ticaretinin önemine vurgu yaparak, firmaların sürdürülebilirlik raporları yayınlama zorunluluğunun sektördeki bilinçlenmeyi artırdığını belirtiyor. Ayrıca, atık yağların çevreye olan etkilerine dikkat çekiyor ve atık yağların doğru yönetilmesi gerektiğini vurguluyor.

Selin, sürdürülebilirlik alanındaki gelişmeleri takip etmek ve sürekli güncel kalmak gerekliliğine değinerek, firmaların sürdürülebilirlik ekipleri oluşturarak bu alanda uzmanlaşmaya başladıklarını ifade ediyor.

Sonuç olarak, Selin Karakirpik’in sözleri, sürdürülebilirlik ve yönetim sistemleri konularında hem Türkiye’nin hem de dünyanın karşılaştığı önemli meselelere ışık tutuyor ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru atılacak adımları vurguluyor.