DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN63.792,001.496

SINEM SARIALIOĞLU: AYDINLATMA TASARIMINDA DENGE VE İŞLEVSELLİK ÖNEMLİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
SINEM SARIALIOĞLU: AYDINLATMA TASARIMINDA DENGE VE İŞLEVSELLİK ÖNEMLİ

İç mimarlık mezunu ve uzun yıllardır aydınlatma tasarımcısı olarak çalışan Sinem Sarıalioğlu, ışığın insanlar üzerindeki etkisini keşfederek bu alana ilgi duymaya başladığını açıkladı.

Sarıalioğlu, aydınlatma tasarımının iç mekan, dış mekan, yol aydınlatmaları, cephe tasarımları ve peyzaj aydınlatmaları gibi çeşitli alanlarda kullanıldığını belirtirken, tasarımlarında önceliklerinin kullanıcıların konforunu ve mekanın işlevselliğini artırmak olduğunu vurguladı.

Işıklandırmanın, mekanın atmosferini ve kullanıcıların ruh halini etkilediğini dile getiren Sarıalioğlu, doğru kullanıldığında ışıklandırmanın hem estetik hem de çevresel etkilerini artırabileceğini ifade etti.

Aydınlatma tasarımının doğru kullanımının önemine değinen Sarıalioğlu, uzmanların danışmanlık hizmeti almanın önemine vurgu yaparak, herhangi bir mekan için doğru ışıklandırma ile daha güzel ve işlevsel bir ortamın oluşturulabileceğini belirtti.

Sarıalioğlu, geleceğe dair vizyonunu ise teknolojinin yanı sıra sanatın da ön planda olduğu bir dönemde, dijital ortamda daha farklı ve yenilikçi ışık enstalasyonları üzerine çalışmalar yaparak şekillendirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Aydınlatma tasarımının Türkiye’deki ve dünyadaki önemine değinen Sarıalioğlu, üniversitelerde bu alana daha fazla önem verilmesi gerektiğini ve aydınlatma tasarımının bir sanat ve bilim dalı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak, izleyicilere ışık ve ışık tasarımı konusunda farkındalık kazanmaları çağrısında bulunan Sarıalioğlu, uzmanlardan danışmanlık hizmeti almanın önemini vurgulayarak, sağlıklı ve mutlu günler diledi.