DOLAR32,2053% -0.22
EURO35,1156% -0.22
STERLIN41,0337% -0.05
FRANG35,4067% -0.62
ALTIN2.500,70% 1,40
BITCOIN67.100,010.434

SERAMİK SANATÇISI ZEYNEP JALE ALVOER: BANKACILIKTAN SERAMİĞE YOLCULUK

Yayınlanma Tarihi : Google News
SERAMİK SANATÇISI ZEYNEP JALE ALVOER: BANKACILIKTAN SERAMİĞE YOLCULUK

İstanbul doğumlu olan Zeynep Jale Alvoer, emekli olmadan önce bankacılık sektöründe uzun yıllar çalışmış bir isimdir. Ancak hayatında yeni bir sayfa açmak için emeklilik dönemini seramik sanatına adayarak geçirmiştir.

Alvoer’un seramik tutkusu, çocukluğundan beri izlediği bir televizyon programına dayanmaktadır. TRT’nin siyah beyaz yayın döneminde, bir kadın seramik sanatçısının programını izleyerek bu alana ilgi duymuş ve ilham almıştır.

Bankacılık kariyeri boyunca yoğun iş temposu nedeniyle seramik sanatına vakit ayıramayan Alvoer, emeklilik sonrası bu tutkusuna yeniden odaklanmıştır. İlk teknikleri Ünal Cavit’in eşi Naile Cimmyt Hoca’dan öğrenmiş ve kendi atölyesini kurarak seramik işlerine başlamıştır.

Doğadan ilham alan Alvoer, özellikle kolye ve abajur gibi objeler üzerinde çalışmayı tercih etmektedir. Hedefleri arasında kişisel bir sergi açmak bulunmakta ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmektedir.

Çanakkale’de yaşayan ve çalışmalarını burada sürdüren Zeynep Jale Alvoer, sanatının bir parçası olarak kendini ifade etmek ve ruhunu zenginleştirmek için seramik sanatına devam etmektedir.