DOLAR32,4269% 0.2
EURO34,8382% 0.11
STERLIN40,7090% 0.28
FRANG35,7145% 0.49
ALTIN2.398,64% 0,08
BITCOIN59.356,113.162

PSİKOLOG KUBİLAY DEMİR: RUH SAĞLIĞI VE PSİKOTERAPİDE DERİN SOHBET

Yayınlanma Tarihi : Google News
PSİKOLOG KUBİLAY DEMİR: RUH SAĞLIĞI VE PSİKOTERAPİDE DERİN SOHBET

Kocaeli doğumlu psikolog Kubilay Demir, İstanbul Okan Üniversitesi’nde aldığı psikoloji eğitimi ve mesleki deneyimleriyle ruh sağlığı ve psikoterapi konularında önemli bir rol üstleniyor. Demir, son zamanlarda yaptığı röportajda, mesleğine olan ilgisini ve psikoterapi uygulamalarını detaylı bir şekilde paylaştı.

1997 yılında Kocaeli’de doğan Kubilay Demir, lise eğitimini tamamladıktan sonra psikoloji bilimine olan ilgisini keşfetti. İstanbul Okan Üniversitesi’nden psikoloji alanında mezun olduktan sonra askerlik görevini yerine getirdi ve çeşitli rehabilitasyon merkezlerinde ve askeri garnizonlarda danışmanlık görevlerinde bulundu. Şu anda Kocaeli ve İstanbul’da özel bir klinikte bireysel olarak çalışmaktadır.

Demir, röportajında, bütüncül psikoterapi ekolüyle çalıştığını ve danışanların beden, zihin, duygu, düşünce ve davranışlarını ele aldığını belirtti. Bu terapi yaklaşımı, farklı psikoterapi tekniklerini bir araya getirerek kişinin bütüncül iyilik halini hedefler.

Psikolog Kubilay Demir, mesleğinin zor taraflarından da bahsetti. Empati ile sempatiyi ayırt etmenin önemine vurgu yaparken, danışanları yönlendirirken aşırı soru sormaktan kaçınmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, bu mesleği yapmak isteyenler için önemli özellikler arasında iyi bir dinleyici olmanın, merak ve keşif duygusuna sahip olmanın, maneviyatı maddiyattan önde tutmanın ve sürekli olarak adım atmaya hazır olmanın gerekliliğini vurguladı.

Kubilay Demir’in gelecek planları arasında klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapmak ve psikoterapi alanında daha fazla yetişmek bulunuyor.

Psikolog Kubilay Demir’in ruh sağlığı ve psikoterapi üzerine derin sohbeti, mesleği hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için önemli bir kaynak niteliğinde.