DOLAR32,3574% -0.02
EURO34,9080% 0.3
STERLIN40,7164% 0.28
FRANG35,7975% 0.73
ALTIN2.390,82% -0,25
BITCOIN61.556,523.648

KAPTAN PİLOT BARANOĞLU: HAVACILIKTA BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ

Yayınlanma Tarihi : Google News
KAPTAN PİLOT BARANOĞLU: HAVACILIKTA BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ

Türk Hava Yolları’nın deneyimli pilotlarından Barış Baranoğlu, kariyerine dair keyifli anılarını ve havacılıkta yaşadığı gelişmeleri paylaştı. Emekli olduktan sonra ACT Hava Yolları’nda Kaptan pilot olarak görev yapan Baranoğlu, 24 yıllık bir geçmişe sahip.

Baranoğlu, 1998 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde havacılık eğitimine başladı ve Türk Hava Yolları ailesine katıldı. RC 100-737 Boeing 737 serilerinden Airbus 350’ye kadar birçok farklı uçak modelinde görev yaptı. Türk Hava Yolları’nın filosundaki gelişimini vurgulayan Baranoğlu, şirketin uluslararası bir transit merkez haline gelmesini ve 400’üncü uçağın filoya katılmasını önemli bir başarı olarak değerlendirdi.

Pilot olmak isteyenlere yönelik tavsiyelerde bulunan Baranoğlu, havacılıkta başarının vizyon, disiplin ve tutarlılık gerektiren özelliklerle mümkün olduğunu belirtti. Uçuş emniyetinin önemine vurgu yaparak, liderlik ve hızlı karar alma yeteneğinin pilotlukta kritik olduğunu ifade etti.

Emeklilik sonrası hala aktif bir şekilde havacılık sektöründe yer alan Baranoğlu, şu anda ACT Hava Yolları’nda Kaptan pilot olarak görev yapıyor. Hedefinin, şirketi Türkiye’nin önde gelen kargo taşıma şirketlerinden biri haline getirmek olduğunu paylaştı. ACT Hava Yolları’nın büyük potansiyeli ve 747 kargo uçaklarıyla sivil havacılıkta önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Baranoğlu, havacılıkta kadın pilot sayısının artması gerektiğine inandığını ifade etti. Havacılık sektöründe kadınların aktif rol alması gerektiğini vurgulayan Baranoğlu, her Türk çocuğunun gökyüzüne duyduğu ilgiyi bir şekilde havacılık sektöründe değerlendirebileceğini söyledi.

Baranoğlu, “İstikbal göklerdedir” diyerek havacılık tutkunlarına ilham verdi. Türkiye’nin havacılık sektöründeki geleceğine olan inancını paylaşan Baranoğlu, başarıya giden yolda disiplin ve tutarlılığın önemini vurguladı.