DOLAR32,3322% -0.6
EURO34,7184% -0.43
STERLIN40,5324% -0.63
FRANG35,2779% -0.71
ALTIN2.414,39% -0,34
BITCOIN57.810,00-4.167

GENAI ENGİNEER..ŞEYMA SARIGİL ANLATIYOR…

Yayınlanma Tarihi : Google News
GENAI ENGİNEER..ŞEYMA SARIGİL ANLATIYOR…

Üretken yapay zeka mühendisi olan Şeyma Sarıgil, son olarak bir iş kolik programında katılarak yapay zeka ve kariyeri hakkında bilgiler verdi. Şeyma Sarıgil, Selçuk Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği eğitimi almış ve daha sonra yüksek lisansını tamamlamıştır. Kariyerine yazılım uzmanı olarak başlayan Sarıgil, daha sonra yapay zeka alanında çalışmaya yönelmiştir.

Şu anda Türkiye İş Bankası’nın iştiraki olan Softek’te çalışan Sarıgil, üretken yapay zekalar üzerine projeler geliştirmektedir. Aynı zamanda yapay zeka topluluğu olan “Nane Limon”un bir üyesi olan Sarıgil, gönüllü olarak çeşitli etkinliklere katılmakta ve sektördeki gençlere mentörlük yapmaktadır.

Şeyma Sarıgil, yapay zeka alanındaki gelecek hedefleri hakkında da konuşarak, Türkiye’nin yapay zeka alanındaki potansiyelini daha fazla ortaya çıkarmak ve teknolojinin ilerlemesine katkıda bulunmak istediğini belirtmiştir.

Programın sonunda Sarıgil, yapay zekanın iş dünyasında daha fazla önem kazanacağını ve şirketlerin yapay zeka birimlerine daha fazla yatırım yapması gerektiğini vurgulamıştır.

Bu program, yapay zeka alanında çalışanlar ve bu alana ilgi duyanlar için değerli bilgiler içermektedir. Sarıgil’in deneyimleri ve gelecek hedefleri, yapay zeka alanındaki gelişmeleri takip eden herkes için ilham verici niteliktedir.