DOLAR32,3665% -0.37
EURO34,7560% -0.2
STERLIN40,6297% -0.26
FRANG35,5055% 0.06
ALTIN2.395,65% -1,12
BITCOIN59.041,113.543

FİNTECH LİDERİ VE YAPAY ZEKA SAVUNUCUSU DENİZ ANILANMERT JOHNSON İLE SÖYLEŞİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
FİNTECH LİDERİ VE YAPAY ZEKA SAVUNUCUSU DENİZ ANILANMERT JOHNSON İLE SÖYLEŞİ

Deniz Anılanmert Johnson, fintech lideri ve yapay zeka savunucusu olarak öne çıkıyor. Amerikan lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği eğitiminin ardından Amerika’da Iowa Üniversitesi’nde master yaparak kariyerine sağlık alanında başladı. Ancak teknolojiye olan ilgisi onu meo klinikte teknoloji bölümü yöneticiliğine taşıdı.

Finansal teknoloji (fintech) alanına adım atan Johnson, Boston’daki bir yatırım firmasında Teknoloji Bölümü yöneticisi olarak uzun süre çalıştı. Daha sonra kendi teknoloji danışmanlık firmasını kurarak Amerika’nın önde gelen finansal şirketlerinden birinde 5.000 kişilik alternatif yatırım bölümünün data ve dijitasyon yöneticisi olarak görev aldı.

Gelişen teknolojik değişimlere adapte olamayan büyük finansal şirketlerin zorlandığını gözlemleyen Johnson, bu durumun kendisini startuplara yönlendirdiğini belirtti. Ayrıca, yeni teknolojilerde etik sorunlara dikkat çekerek, bu konuda çalışmalara 2015 yılından beri öncülük ettiğini ifade etti.

Deniz Anılanmert Johnson şu anda fintech kurumu olan Stratify’nin CEO’su olarak görev yapıyor. Stratify, yapay zekadaki önyargıları gidermeyi ve finansal kurumlarda şeffaf yapay zeka çözümleri sunmayı amaçlamaktadır.

Özellikle kadınları ve gençleri sektöre çekme çabalarıyla dikkat çeken Johnson, Northeastern Üniversitesi’nde fintech ve finansal inovasyon dersleri vermiş, öğrencilerinin %30’unun fintech sektörüne girmesinden gurur duymaktadır. Ayrıca, Boston’da kadınlar arası dayanışmayı teşvik etmek amacıyla bir fintech kadınlar grubu kurmuştur.

Johnson, geleceğe dair vizyonunu paylaşırken, yapay zekadaki önyargıların toplumu ve teknolojinin potansiyelini sınırlamasına karşı kültürel ve ahlaki değerlerin önemine vurgu yapmaktadır. Aynı zamanda, dijital transformasyon sürecinde regülasyonların ve eğitimin önemine değinerek, toplumun sorgulayıcı ve eğitimli bireylerden oluşması gerektiğini vurgulamaktadır.

Deniz Anılanmert Johnson, fintech sektöründeki başarıları ve etik değerlere verdiği önemle öne çıkan bir lider olarak, gelecekte yapay zeka ve teknoloji alanındaki gelişmeleri şekillendirmeye devam etmeyi amaçlamaktadır.