DOLAR32,2809% 0.11
EURO34,8666% 0.02
STERLIN40,7018% 0.09
FRANG35,6241% 0.21
ALTIN2.413,19% 0,16
BITCOIN63.494,57-0.484

ERASMUS PROGRAMI KAPSAMINDA KUZEY MAKEDONYA’DAN İSTANBUL’A GELEREK EĞİTİM ALAN DİŞ HEKİMİ MELİSA ATALAY’IN SÖYLEŞİSİ!

Yayınlanma Tarihi : Google News
ERASMUS PROGRAMI KAPSAMINDA KUZEY MAKEDONYA’DAN İSTANBUL’A GELEREK EĞİTİM ALAN DİŞ HEKİMİ MELİSA ATALAY’IN SÖYLEŞİSİ!

Kuzey Makedonya’dan İstanbul’a gelen ve şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Erasmus programı kapsamında eğitim alan Melisa Atalay, diş hekimliği öğrencisi olarak deneyimlerini paylaştı. Atalay’ın deneyimlerine dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi.

Atalay, söyleşide kendi hikayesini paylaşarak, Kuzey Makedonya’da diş hekimliği eğitimi aldığını ve Erasmus programıyla İstanbul’a geldiğini belirtti. 4. sınıf öğrencisi olduğunu ve dil becerilerini geliştirmek için hazırlık kurslarına katıldığını dile getirdi.

Özellikle özel üniversitelerin denklik konusunda sıkıntılar çıkarabileceğini belirten Atalay, köklü devlet üniversitelerinin daha güvenilir olduğunu vurguladı. Yurt dışında eğitim alırken dilin önemine değinen Atalay, pratik eğitime erken başladıklarını ve bu durumun avantaj sağladığını ifade etti.

Konaklama ve yaşam masrafları konusunda da bilgi veren Atalay, öğrencilerin genellikle ev tuttuğunu ve yaşam masraflarının Türkiye’de arttığını belirtti. Ancak kültürel benzerlikler ve ülkenin güzellikleriyle de öğrencilerin karşılaştığını ekledi.

Son olarak, Türkiye’ye dönme ve yurt dışında devam etme konularına da değinen Atalay, Türkiye’de yeterlilik sınavına girilmesi gerektiğini ve devlet üniversitelerinin avantajlı olduğunu belirtti. Ancak yurt dışında eğitim almanın da öğrencilere önemli bir deneyim kazandırdığını ifade etti.

Atalay’ın söyleşisi, yurt dışında eğitim almayı düşünen ve bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler için önemli bir kaynak niteliği taşıyor.