DOLAR32,3400% -0.07
EURO34,8790% 0.06
STERLIN40,6534% 0.01
FRANG35,7427% 0.57
ALTIN2.393,53% -0,14
BITCOIN62.926,755.927

DR. İPEK PINAR DEMİR İLE HİPNOTERAPİ VE MENTAL SAĞLIK: BİR DOKTORUN GÖZÜNDEN BAKIŞ!

Yayınlanma Tarihi : Google News
DR. İPEK PINAR DEMİR İLE HİPNOTERAPİ VE MENTAL SAĞLIK: BİR DOKTORUN GÖZÜNDEN BAKIŞ!

Unity Tekstil, perspektif programında, 29 yaşındaki tıp doktoru İpek Pınar Demir’i konuk ederek, hipnoterapi ve mental sağlık konularını ele aldı. Demir, hipnoterapinin geniş bir yelpazede sorunlara çözüm sunabilen bir tıbbi yöntem olduğunu vurgulayarak, depresyon, kaygı, uyku bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, anoreksiya nervoza, fibromiyalji, stres, sigara, alkol ve madde bağımlılıkları ile kilo verme gibi konularda etkili olduğunu belirtti.

Hipnozun genellikle tıbbi bir yöntem olarak kullanıldığını ve ruhani varlıkların bu süreçte rol almadığını açıklayan Demir, hipnoterapinin uygulanma yetkisinin genellikle hekimler, diş hekimleri ve klinik psikologlar tarafından etik olarak kabul edildiğini ifade etti.

Demir, hipnoterapinin iyileştirici etkilerinin yanında, nadir de olsa ortaya çıkabilen riskleri de paylaştı. Bu riskler arasında uyanamama durumu, baş ağrısı ve hafif mide bulantısı olduğunu belirtti.

Hipnoterapinin uygulanması için hastanın doktora tam anlamıyla güven ve teslimiyet göstermesi gerektiğini vurgulayan Demir, herkese hipnoterapi uygulanamayacağını, özellikle dikkat eksikliği yaşayan, şizofreni, bipolar bozukluk gibi durumları bulunan ve zeka geriliği yaşayan bireylerde hipnoterapinin uygun olmadığını belirtti.

Ortalama bir hipnoterapi seansının 30-60 dakika sürebileceğini ifade eden Demir, hipnoza geçiş sürecinin hastaya bağlı olarak değişebileceğini, ancak genellikle 10-15 dakika arasında sürdüğünü paylaştı.

Son olarak, programın moderatörü Dr. Tahir Özakkaş’ın ifadesiyle, hipnoterapinin kişiye güven verme ve hakim olma sanatı olduğunu vurgulayan Demir, sağlıklı ve güzel projeler dileyerek Unity Tekstil’in programına katkı sağladı.