DOLAR32,3367% -0.02
EURO34,8384% 0.03
STERLIN40,6131% 0.04
FRANG35,6996% -0.12
ALTIN2.405,18% 0,49
BITCOIN64.256,611.367

DR. ELİF ALTÜRK: BİLİM, TEKNOLOJİ VE İLHAM VEREN BİR HİKAYE

Yayınlanma Tarihi : Google News
DR. ELİF ALTÜRK: BİLİM, TEKNOLOJİ VE İLHAM VEREN BİR HİKAYE

İstanbul Okan Üniversitesi’nin Doçent Doktor ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörü Dr. Elif Altürk, başarı dolu kariyeri ve ilham veren hikayesiyle dikkat çekiyor. Selin Ceylan’ın sunduğu “İşkolik” programının konuğu olan Dr. Altürk, eğitimden akademik kariyere, teknoloji transferinden kişisel gelişime kadar pek çok konuda deneyimlerini paylaştı.

Dr. Altürk’ün bilim dünyasındaki yolculuğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde kimya eğitimiyle başladı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini aynı alanda tamamlamasının ardından Fransa’da Sorbonne Üniversitesi’nde post-doktora çalışmalarına devam etti. Organik LED’ler ve güneş enerjisi konularındaki uzmanlığıyla TÜBİTAK’ta 13 yıl görev yaptıktan sonra İstanbul Okan Üniversitesi’ne geçiş yaptı.

Akademik kariyerinde öğrenci ve öğretim üyesi olarak görev yapmanın yanı sıra, TTO Direktörlüğü görevini sürdüren Dr. Altürk, ARGE projeleri, endüstri işbirlikleri ve proje yönetimi gibi konularda geniş bir yelpazede hizmet sunuyor.

Dr. Altürk’ün öyküsünün dikkat çeken bir yanı, başarıya giden yolda karşılaştığı zorluklara ve başarısızlıklara karşı gösterdiği dirençtir. Bu özellikleriyle sadece bilim dünyasında değil, aynı zamanda girişimcilik alanında da önemli bir figür olmuştur.

Kişisel gelişim konusundaki ilgisi, “Mutluluğun İzinde” adlı kitabıyla kendini ifade eden Dr. Altürk, bilgi ve deneyimlerini paylaşma konusundaki tutkusunu seminerler aracılığıyla sürdürüyor.

Gelecek hedeflerine dair konuşan Dr. Elif Altürk, Türkiye’de girişimcilerin sayısını artırmayı, katma değeri yüksek ürünlere odaklanmayı ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Dr. Elif Altürk’ün kariyeri, bilim, teknoloji ve kişisel gelişim alanındaki başarılarıyla genç nesillere ilham kaynağı olmaya devam ediyor.