DOLAR32,3322% -0.6
EURO34,7184% -0.43
STERLIN40,5324% -0.63
FRANG35,2779% -0.71
ALTIN2.414,39% -0,34
BITCOIN57.810,00-4.167

BARIŞ BAHAR: TÜRKİYE’NİN İTHALAT BAĞIMLILIĞINI AZALTAN BİR GİRİŞİMCİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
BARIŞ BAHAR: TÜRKİYE’NİN İTHALAT BAĞIMLILIĞINI AZALTAN BİR GİRİŞİMCİ

Gaziantep merkezli Menes Ambalaj Sanayi Limited Şirketi’nin kurucu ortağı Barış Bahar, Türkiye’nin ithalat bağımlılığını azaltmayı hedefleyen bir girişimci olarak öne çıkıyor. Endüstri mühendisi olan Bahar, satın alma departmanlarında edindiği deneyimlerin ardından kendi işini kurdu ve ayakkabı yan sanayi sektöründe faaliyet göstermeye başladı.

Şirketi, laminasyon Eva bazlı hotm laminasyon film ve TPU üretimi gibi özgün ürünleriyle ayakkabı, tekstil ve mobilya sektörlerine hizmet vermektedir. Bahar’ın vizyonu, Türkiye’de üretilmeyen ürünleri yerel olarak üreterek ülkenin dışa bağımlılığını azaltmak ve yerli sanayiyi güçlendirmektir.

Bahar’ın önceliği, Türkiye’de üretilmeyen ürünleri ithal etmek yerine yerel olarak üretmektir. Bu doğrultuda şirketi, Türkiye’de üretim olmayan ve ciddi şekilde ithal edilen TPU üretimini gerçekleştirmiş ve bu ürünlerin Türk pazarına sunumunu başlatmıştır.

Bahar’ın tecrübeleri ve vizyonu, Türkiye’de yerel üretimin önemini vurgulamakta ve girişimcilere kendi işlerini kurma konusunda cesaret vermektedir. İthalat bağımlılığının azaltılması, yerli sanayinin güçlenmesi ve ekonominin kalkınması açısından Bahar’ın çalışmaları büyük önem taşımaktadır.