1. Haberler
  2. Magazin
  3. YILMAZ ERDOĞAN’DAN SIRRI SÜREYYA ÖNDER’E DUYGUSAL VEDA

YILMAZ ERDOĞAN’DAN SIRRI SÜREYYA ÖNDER’E DUYGUSAL VEDA

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk siyasetinin ve sanat dünyasının önemli isimlerinden Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayatını kaybetti. Yoğun bakımda 18 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Önder’in vefatı, siyasetten sanata pek çok kesimi yasa boğdu.

CENAZE TÖRENİNDE DUYGU DOLU ANLAR

İlk tören İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM)‘de düzenlendi. Ardından Önder’in naaşı Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan gibi çok sayıda siyasetçi katıldı. Ayrıca sanat camiasından da yoğun katılım oldu.

YILMAZ ERDOĞAN’IN GÖZYAŞLARI DAMGASINI VURDU

Sırrı Süreyya Önder’in yakın dostu olan yönetmen ve oyuncu Yılmaz Erdoğan, cenazede gözyaşlarını tutamadı. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bir ölümle bu kadar çok şey kaybetmek her zaman yaşanacak bir şey değil. Sadece bir insanı değil, büyük bir muhabbetin, kelamın büyük ustasını kaybetti bu ülke.”

İBRAHİM TATLISES: “BİR BARIŞ ADAMINI KAYBETTİK”

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ise cenazeye tekerlekli sandalye ile katıldı. Gözleri dolu dolu olan Tatlıses, “Türkiye’nin başı sağ olsun. Bir barış adamını kaybettik. Dualarımız onunlaydı. ‘Ya barış ya barış’ dedi.” diyerek Önder’e veda etti.

YILMAZ ERDOĞAN’DAN SIRRI SÜREYYA ÖNDER’E DUYGUSAL VEDA
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bizi Takip Edin