Trendyol 1. Lig 2025/26 sezonunun açılış haftasında Bandırmaspor ile Sakaryaspor, Bandırma 17 Eylül Stadı’nda karşı karşıya geldi. Yaz sıcaklarına rağmen tribünlerdeki coşku dikkat çekti. Hem ev sahibi Bandırmaspor hem de deplasman ekibi Sakaryaspor taraftarları takımlarına büyük destek verdi. Maç öncesinde iki takım futbolcuları sahaya “Fair Play” pankartı ile çıkarken, karşılaşmanın centilmence geçmesi beklendi. Ancak sahada yaşananlar bu beklentiyi boşa çıkardı.
Maçın ilk dakikalarından itibaren iki taraf da yüksek tempo ile başladı. Orta alan mücadelesinde üstünlüğü eline alan Sakaryaspor, 27. dakikada bulduğu golle öne geçti. Bu gol, deplasman tribününde büyük sevinç yaratırken, Bandırmaspor’un savunmada yaptığı hatalar taraftarlarını endişelendirdi. İlk yarı boyunca Bandırmaspor, zaman zaman tehlikeli ataklar geliştirse de skor değişmedi ve devre 1-0 Sakaryaspor üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci yarıya hızlı başlayan Sakaryaspor, 52. dakikada Gael Kakuta’nın ayağından bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. Tribünler coşkuya boğulurken, Bandırmaspor oyuncuları pozisyonda faul olduğu iddiasıyla hakeme itiraz etti. VAR odasından gelen uyarı üzerine hakem Alpaslan Şen, pozisyonu kenardaki ekrandan izledi ve golü iptal etti. Bu karar Sakaryaspor cephesinde adeta şok etkisi yarattı.
İşte tam bu anda maçın kırılma anı yaşandı. Takımın yeni transferi ve kaptanı olan Caner Erkin, iptal kararına sert tepki gösterdi. Uzun yıllar Süper Lig’de forma giymiş, Milli Takım’da da görev almış olan deneyimli futbolcu, tepkisini sert sözlerle sürdürünce hakem tarafından 55. dakikada direkt kırmızı kart ile oyun dışında bırakıldı.
Caner Erkin’in bu hareketi, hem sahada hem tribünde hem de sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sakaryaspor taraftarları, kaptanlarının bu kadar erken haftada takımı 10 kişi bırakmasının yanlış olduğunu savunurken, bazı taraftarlar ise hakemin kararını fazla ağır buldu. Sosyal medyada “Caner Erkin” ismi kısa sürede trend listelerine girdi.
Maçın kalan yarım saatinde Bandırmaspor, sayısal üstünlüğü eline alarak baskısını artırdı. Ancak Sakaryaspor savunması, kaleci performansıyla da dikkat çekerek gol şansı tanımadı. Karşılaşma 1-0 Sakaryaspor üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Sakaryaspor sezona 3 puanla başlamış olsa da, Caner Erkin’in ceza alacak olması, önümüzdeki haftalar için büyük bir eksik anlamına geliyor.
Maç sonrası basın toplantısında Sakaryaspor teknik direktörü, “VAR kararı maçın gidişatını değiştirdi, ama oyuncularım karakter koyarak maçı kazandı” açıklamasında bulundu. Bandırmaspor cephesinden ise “Golümüz iptal edilmedi, rakip golü iptal oldu, bu tamamen doğru bir karardı” yorumları yapıldı. Spor yorumcuları ise Caner Erkin’in kaptan olarak soğukkanlı kalması gerektiğini vurguladı.
Tecrübeli futbolcunun geçmişte de hakem kararlarına sert tepkiler verdiği ve kariyeri boyunca birçok kez kırmızı kart gördüğü biliniyor. Bu olay, Sakaryaspor formasıyla henüz ilk resmi maçında yaşanması nedeniyle taraftarların hafızasına kazındı.