OYAK Çimento, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından düzenlenen “İSG’ye Değer Katanlar Ödülleri 2025″te üç farklı kategoride ödüle layık görüldü. İş sağlığı ve güvenliğini kurum kültürünün ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi hedefleyen şirket, 91 projenin değerlendirildiği yarışmada “İş Güvenliğine Değer Katanlar”, “Sağlığa Değer Katanlar” ve “İSG’ye Liderlik Yapanlar” kategorilerinde ödül kazandı.
Ödül alan projeler arasında; OYAK Çimento Merkez’in “Kırık Cam Denetimleri” projesi, Ünye Çimento’nun “CEMHEALTH360 | Endüstriyel İş Hijyeni ve Koruyucu Hekimlik Programı” projesi ve Adana Fabrika Direktörü Mustafa Turan’ın liderlik ettiği İSG çalışmaları öne çıktı. Projeler, küçük tehlikeli durumların büyümeden önlenmesi, çalışanların sağlık risklerinin azaltılması ve iş kazalarının kök neden analizleriyle sistemsel dönüşüm sağlanması gibi hedeflerle dikkat çekti.
Konuya ilişkin açıklama yapan OYAK Çimento Ülke CEO’su Murat Sela, iş sağlığı ve güvenliğinin şirketin temel önceliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Üretim süreçlerimizi sıfır iş kazası hedefiyle yönetiyoruz. Aldığımız bu ödüller, yenilikçi yaklaşımımızın ve standartlarımızın bağımsız kurumlarca da takdir edildiğini gösteriyor. İSG alanındaki yatırımlarımıza ve güvenli çalışma ortamı için projelerimize devam edeceğiz” dedi.