1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Manisa’da zeytincilere çifte uyarı

Manisa’da zeytincilere çifte uyarı

featured
MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDEKİ TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ZEYTİN ÜRETİCİLERİNE ÖNEMLİ BİR UYARIDA BULUNDU. ÜRETİCİLERİN HEM HALKALI LEKE HASTALIĞINA HEM DE ZEYTİN SİNEĞİ ZARARLISINA KARŞI İLAÇLAMA YAPMALARI GEREKTİĞİ BİLDİRİLDİ. (BEHZAT AKCAN/MANİSA-İHA)
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’nın Salihli ilçesindeki Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin üreticilerine önemli bir uyarıda bulundu. Üreticilerin hem halkalı leke hastalığına hem de zeytin sineği zararlısına karşı ilaçlama yapmaları gerektiği bildirildi.

Müdürlük, ilçede zeytin üretimi yapan çiftçilerin 4-6 Ekim 2025 tarihleri arasında ruhsatlı bitki koruma ürünleriyle zeytin sineğine karşı mücadele etmeleri gerektiğini açıkladı. Ayrıca, mevcut hava koşullarının halkalı leke hastalığının yayılması için uygun olduğu vurgulanarak, üreticilerin bu hastalığa karşı da ruhsatlı ilaçlarla önlem almaları istendi.

Müdürlük, ilaçlamadan sonra hasada kadar geçmesi gereken süreye mutlaka dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, aksi durumda hem ürün kalitesinde hem de tüketici sağlığında riskler yaşanabileceğini belirtti.

Tarım Müdürlüğü, üreticilerin verim kaybı yaşamamaları ve kaliteli ürün elde edebilmeleri için bu uyarıları dikkate almalarını istedi.

 

 

Manisa’da zeytincilere çifte uyarı

Manisa’da zeytincilere çifte uyarı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


30 Ağutos Zafer Bayramı Kutlu Olsun
30 Ağutos Zafer Bayramı Kutlu Olsun
Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet