1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Meclisi’nden Tepki Çeken İddia: Filistinli Mahkumlara Zehirli İğneyle İdam Planı

İsrail Meclisi’nden Tepki Çeken İddia: Filistinli Mahkumlara Zehirli İğneyle İdam Planı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail parlamentosunda tartışmalı bir yasa tasarısı gündeme geldi — tasarıya göre bazı Filistinli tutuklular “zehirli iğne” ile idam edilebilecek. Mecliste yapılan ilk oylamada kabul edilen tasarı, Filistinli mahkumlara hukuki itiraz hakkı tanımadan ölüm cezası verilmesini öngörüyor.

Tasarıda yer alan maddelere göre, ceza kararı salt çoğunlukla alınabilecek; affedilme, hafifletme veya temyiz gibi yasal yollar kapalı tutulacak. İnfazın ise hükmün kesinleşmesinden kısa süre sonra, 90 gün içinde “zehirli iğneyle” gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bu öneriyi güçlü şekilde destekleyen isimlerden biri, Aşırı Sağ Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir. Ben-Gvir, tasarının ardından yaptığı açıklamada, bu cezanın “terör suçlularına” uygulanacağını ve “terörü caydırıcı bir adım” olacağını savundu.

Tasarının geçmesi halinde, binlerce Filistinli tutuklu için ölüm tehdidi ciddi bir risk olarak geri dönecek. Bu durum, hem yargısal süreçten mahrum bırakılan mahkumların durumu hem de uluslararası insan hakları standartları açısından büyük tartışma yaratıyor.

Hamas cephesi ise tasarıyı “Filistinlilere karşı toplu cinayet girişimi” olarak nitelendirdi. Ayrıca uluslararası toplumdan da tepkiler yükselmeye başlarken, insan hakları örgütleri bu adımın savaş suçu potansiyeli taşıdığını vurguluyor.

İsrail Meclisi’nden Tepki Çeken İddia: Filistinli Mahkumlara Zehirli İğneyle İdam Planı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


30 Ağutos Zafer Bayramı Kutlu Olsun
30 Ağutos Zafer Bayramı Kutlu Olsun
Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet