1. Haberler
  2. Gündem
  3. Feti Yıldız: Şartlar Tamamlanınca Öcalan’a “Umut Hakkı” Kapısı Açılacak

Feti Yıldız: Şartlar Tamamlanınca Öcalan’a “Umut Hakkı” Kapısı Açılacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “İmralı süreci” ve Abdullah Öcalan’a yönelik “umut hakkı” konularında çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıldız, şartların yüzde 100 gerçekleşmesi durumunda umut hakkının yolunun açık olacağını belirtti. 

Yıldız, Bengü Türk’te katıldığı programda, “İmralı’ya kesinlikle gidilecektir” diyerek heyet oluşumundaki kararlılığını net şekilde ortaya koydu. Gidilmeyecek partilerin, oylama öncesi kamuoyuna neden katılmayacaklarını açıklamasını talep ettiğini söyledi.

Kendisinin üzerinde özellikle durduğu konulardan biri de infaz düzenlemesi: Yıldız, liderin koşullu “umut hakkı” söylemi için, infaz kanununda değişme yapılmasının şart olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Yıldız Meclis’te kurulan “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu”’nun, Öcalan’ın beyanlarını alacak bir heyet görevlendirmesi gerektiğini öne sürüyor. Bu görüşmenin, süreç açısından sembolik olduğu kadar stratejik olduğu değerlendirilmekte: Yıldız, “45 yıl örgüt yönetmiş kişinin, tüm tarafların dinlediği bir ortamda söyleyeceklerinin alınması” gerektiğini savunuyor.

Yıldız’ın bu çıkışı, DEM Parti ve MHP arasındaki ittifak dinamikleri ile “terörle mücadele” ve “çözüm süreci” politikalarının kesiştiği kritik bir dönemeçte geldi. Eğer şartlar gerçekten oluşursa ve süreç yasal çerçevede ilerlerse, Öcalan’a sağlanacak bu “umut hakkı” Türkiye politikasında hem sembolik hem pratik bir dönüm noktası olabilir.

Feti Yıldız: Şartlar Tamamlanınca Öcalan’a “Umut Hakkı” Kapısı Açılacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


30 Ağutos Zafer Bayramı Kutlu Olsun
30 Ağutos Zafer Bayramı Kutlu Olsun
Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet