Canlı Ekonomi
Sektörel Haber Merkezi
Gündem

Üsküdar Belediye Başkanvekilliği Seçim Sonucu: Oylar Eşitlendi, İtiraz Süreci Başladı

SK

Serkan Kırço

Yayınlanma: 08 Eylül 2026

Üsküdar Belediye Başkanvekilliği Seçim Sonucu: Oylar Eşitlendi, İtiraz Süreci Başladı

Üsküdar Belediye Başkanvekilliği seçiminde AK Parti ve CHP adayları 21'er oy alarak berabere kaldı. Mahkeme kararıyla tekrarlanan süreçte, partilerin itirazları devam ediyor.

Üsküdar Belediyesi'nde, daha önce mahkeme kararıyla iptal edilen başkan vekilliği seçimi yeniden gerçekleştirildi. Yenilenen oylama sürecinde, AK Parti'nin adayı Dündar Ziya Gültekin ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Sibel Tan Çetinkaya arasında kritik bir eşitlik yaşandı. Her iki aday da 21'er oy alarak seçimi beraberlikle tamamladı.

Yerel yönetim gündemini meşgul eden bu sonuç, belediyenin idari işleyişi açısından önemli bir belirsizliğe yol açtı. Mahkemece tekrarlanması yönünde hükmedilen bu seçimin amacı, başkan vekilliği pozisyonunu netleştirmekti. Ancak mevcut durum, sürecin henüz nihayete ermediğini gösteriyor. Oylama eşitliği, yasal ve siyasi arenada yeni tartışmaların kapısını araladı.

Edinilen bilgilere göre, seçim sonucunun hemen ardından hem AK Parti hem de CHP kanadından sonuçlara yönelik itirazlar yükseldi. Bu itirazlar, ilgili kurullara sunularak hukuki ve idari süreçlerin devam etmesine neden olacak. Üsküdar Belediye Başkanvekilliği pozisyonunun akıbeti, bu itirazların değerlendirilmesi ve takip eden adımlarla netleşecek.