Tureks, ATRAX Fuarı İçin 2027'de 60.000 m² Büyüme Hedefi Belirledi
Serkan Kırço
Yayınlanma: 12 Ekim 2026

Tureks Uluslararası Fuarcılık, ATRAX, SMARTKENT gibi fuarlarını 2027'ye dek altı holde 60.000 m²'ye taşıma hedefini açıkladı. Sektördeki iş birlikleri ve yenilikçi çözümler güçleniyor.
Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan, şirket bünyesindeki ATRAX, SMARTKENT, AQUALAND ve EVENT ARENA gibi lider markalar aracılığıyla çeşitli sektörleri ortak bir ekosistemde bir araya getirme vizyonlarını paylaştı. Bu stratejik yaklaşımın temelinde, fuarcılık faaliyetlerini yalnızca bir sergi alanı olmaktan çıkarıp, somut projelerin, etkili ticari ortaklıkların ve çığır açan inovasyonların filizlendiği uluslararası bir merkez haline dönüştürme amacı yatıyor. Aslan, bu geniş kapsamlı vizyonun en somut adımlarından biri olarak, ATRAX fuarını 2027 yılında altı ayrı holde, toplam 60.000 metrekarelik devasa bir alana taşıma hedefini duyurdu.
Nergis Aslan'ın ifadelerine göre, Tureks'in fuarları, sektör profesyonellerinin ve yatırımcıların yenilikçi çözümleri keşfetmeleri, potansiyel iş birlikleri kurmaları ve gerçekçi projelere imza atmaları için benzersiz bir zemin sunuyor. Şirket, farklı temalara sahip markalarını bir araya getirerek, katılımcılara ve ziyaretçilere sinerjik bir deneyim sağlamayı, böylece her bir sektörün kendi içinde ve diğer sektörlerle olan bağlantılarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu entegre yaklaşım, bölgesel ve küresel ölçekte yeni iş fırsatlarının doğmasına katkıda bulunuyor.
2027 yılına yönelik açıklanan 60.000 metrekarelik genişleme hedefi, ATRAX'ın sektörel konumunu daha da pekiştirme ve uluslararası arenadaki etkinliğini artırma yönündeki kararlılığını gösteriyor. Altı farklı salonu kapsayacak bu büyüme planı, fuarın içeriğini ve katılımcı profilini daha da zenginleştirecek potansiyele sahip. Tureks Uluslararası Fuarcılık, bu iddialı hedefle birlikte, Türkiye'nin fuarcılık sektöründeki lider konumunu güçlendirmeyi ve uluslararası ticaret hacmine daha büyük katkılar sağlamayı hedefliyor.