TFF'den Süper Lig ve 1. Lig Kulüplerine Kritik Kadro Düzenlemesi
Serkan Kırço
Yayınlanma: 26 Ağustos 2026

TFF, Süper Lig ve 1. Lig kulüpleri için geçici bir düzenlemeyi hayata geçirdi. A takım kadrosuna alınamayan oyuncular Türkiye Kupası'nda oynayabilecek. Kulüplere kadro esnekliği sunuldu.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), profesyonel futbol liglerindeki kulüplerin kadro yönetim süreçlerini etkileyecek stratejik bir geçici düzenlemeyi devreye aldı. Bu yeni uygulama, Süper Lig ve 1. Lig'deki takımların A takım listesine dahil edemedikleri oyuncuların maç deneyimi kazanmalarını sağlamayı amaçlıyor.
Söz konusu düzenleme kapsamında, normalde A takım kadrolarına kayıtlı olmayan futbolcuların Türkiye Kupası müsabakalarında forma giyebilmelerinin önü açıldı. Bu gelişme, özellikle kadro planlaması ve oyuncu gelişim stratejileri açısından kulüplere ek esneklik sunarken, maliyet etkinlik ve oyuncu değeri optimizasyonunu destekleyici nitelik taşıyor.
Bu geçici nitelikteki karar, kulüplerin mevcut oyuncu varlıklarını daha etkin yönetme kapasitelerini artırıyor. Özellikle daralan veya kısıtlı kadrolar nedeniyle beklemeye alınan oyuncuların performans sürekliliğini temin etmek adına stratejik bir hamle olarak değerlendirilmektedir. Bu tür esnekliklerin, sportif rekabet ve finansal sürdürülebilirlik dengesinde nasıl bir rol oynayacağı sektör paydaşları tarafından yakından takip edilecektir.