Su Ürünleri Denetimlerinde 128.8 Milyon TL Ceza: Bakanlık Bilançosu Açıklandı
Serkan Kırço
Yayınlanma: 12 Ekim 2026

Tarım ve Orman Bakanlığı, su ürünleri denetimlerinin yıl sonu bilançosunu açıkladı. Yasa dışı avcılıkla mücadelede 151 binden fazla denetimle 128.8 milyon TL idari para cezası uygulandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve kaçak avcılığı engellemek amacıyla yürütülen denetim faaliyetlerinin güncel sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Bakan İbrahim Yumaklı, yapılan çalışmaların genel değerlendirmesini sundu ve sektördeki yasa dışı uygulamalara karşı kararlı duruşun altını çizdi.
Bakan Yumaklı'nın aktardığı bilgilere göre, içinde bulunduğumuz yıl boyunca ülke genelinde 151.000'den fazla denetim gerçekleştirildi. Bu yoğun kontrol süreçlerinde, belirlenen yasalara ve düzenlemelere aykırı hareket eden işletmelere veya şahıslara toplamda 128.8 milyon Türk Lirası tutarında idari para cezası kesildi. Bu yaptırımlar, su ürünleri avcılığı ve ticareti kurallarına uyulmaması nedeniyle uygulandı.
Bu denetimler ve uygulanan yaptırımlar, sadece mevcut su ürünleri stoklarının korunmasına yönelik bir önlem değil, aynı zamanda sektörde adil rekabet koşullarının sağlanması ve yasalara uygun faaliyet gösteren paydaşların desteklenmesi açısından da kritik önem taşımaktadır. Bakanlık, deniz ve iç su kaynaklarının gelecek nesillere aktarılması hedefiyle denetimlerini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.