Canlı Ekonomi
Sektörel Haber Merkezi
DÜNYA

İran'dan Olası ABD Müdahalesine Yönelik Açıklama: Bölgesel Diplomasi Güçleniyor

SK

Serkan Kırço

Yayınlanma: 03 Ağustos 2026

İran'dan Olası ABD Müdahalesine Yönelik Açıklama: Bölgesel Diplomasi Güçleniyor

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ülkesinin ABD'den gelebilecek muhtemel bir saldırıya karşı hazır olduğunu belirtti. Bölgesel gelişmeler, Türkiye ve Pakistan ile telefon görüşmelerinde ele alındı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ülkesinin potansiyel bir ABD müdahalesine karşı kararlı bir yanıt vermeye hazır olduğunu ve ulusal egemenliğini koruyacağını vurguladı. Bu açıklama, bölgesel güvenlik dinamiklerindeki mevcut gerilimi yansıtan önemli bir diplomatik gelişme olarak kaydedildi.

Arakçi'nin bu mesajı ilettiği dönemde, Türk mevkidaşı Hakan Fidan ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Asim Munir ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği bildirildi. Bu temasların ana gündem maddesini bölgesel jeopolitik gelişmeler ve güvenlik konuları oluşturdu.

İran medyasında yer alan haberlere göre, Tahran'ın savunma kapasitesine olan güveni ve dış politikasındaki kararlılığı bir kez daha dile getirildi. Bölgedeki güvenlik ortamının hassasiyeti ve uluslararası ilişkilerdeki karmaşıklık göz önüne alındığında, bu tür üst düzey açıklamalar ve diplomatik temaslar uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir.