Hyundai Türkiye'den IONIQ 3 Seri Üretimi: Türkiye'nin EV Üssü Hedefine Stratejik Katkı
Serkan Kırço
Yayınlanma: 14 Ağustos 2026

Hyundai Türkiye, Kocaeli'de 250 Milyon Euro yatırımla IONIQ 3 seri üretimine başladı. Bu adım, Türkiye'nin yıllık 30.000 elektrikli araç üretimiyle küresel EV üretim merkezi hedefini güçlendiriyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hyundai Türkiye'nin Kocaeli tesislerinde IONIQ 3 modelinin seri üretimine başlamasını değerlendirdi. Bakan Kacır, bu gelişmenin Türkiye'nin elektrikli araç ve batarya teknolojileri alanında küresel bir üretim merkezi olma vizyonunda kritik bir aşama teşkil ettiğini belirtti. Ülkenin uluslararası otomotiv pazarındaki konumunu güçlendiren bu hamle, stratejik hedefler doğrultusunda atılmış önemli bir adım olarak öne çıkıyor.
Yapılan açıklamaya göre, Hyundai Türkiye bu projeye 250 milyon Euro'luk bir yatırım gerçekleştirdi. Bu önemli sermaye tahsisiyle, Kocaeli'deki üretim tesislerinde ilk etapta yıllık 30 bin adet IONIQ 3 elektrikli otomobilin üretimi planlanıyor. Bu kapasite, Türkiye'nin elektrikli araç üretim hacmini artırarak, sektördeki yerel ve uluslararası talebi karşılama potansiyelini destekleyecek nitelikte.
Bu yatırım, sadece yeni bir modelin üretimine başlamaktan öte, Türkiye'nin sürdürülebilir enerji ve ileri teknoloji üretimindeki kararlılığını sergilemektedir. Elektrikli mobilite alanında atılan bu adımlar, ülkenin katma değerli üretim ve ihracat kapasitesini artırma çabalarının bir parçasıdır. Hyundai Türkiye'nin bu girişimi, yerel tedarik zincirine de olumlu katkılar sağlayarak, Türkiye'yi küresel elektrikli araç ekosisteminde daha etkin bir aktör haline getirme yolunda ilerlemektedir.