Canlı Ekonomi
Sektörel Haber Merkezi
İhracat

GTO, Yeni Döviz Dönüşüm Desteğinin İhracatçı Rekabetine Etkilerini Değerlendirme Çağrısı

SK

Serkan Kırço

Yayınlanma: 14 Ekim 2026

GTO, Yeni Döviz Dönüşüm Desteğinin İhracatçı Rekabetine Etkilerini Değerlendirme Çağrısı

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, 1 Ekim 2026'da yürürlüğe girecek döviz dönüşüm desteği düzenlemesinin, ihracatçıların rekabet gücünü desteklemek amacıyla sektörel ihtiyaçlar gözetilerek değerlendirilmesi çağrısı yaptı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, ihracatçıların uluslararası rekabet gücünü doğrudan etkileyecek kritik bir konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, 1 Ekim 2026 itibarıyla yürürlüğe girmesi planlanan yeni döviz dönüşüm desteği düzenlemesinin, kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulması gerektiği yönünde çağrı yaptı.

Başkan Yıldırım'ın talebi, Türkiye ekonomisinin temel taşlarından olan ihracat sektörlerinin heterojen yapısından ve farklılaşan ihtiyaçlarından kaynaklanıyor. Mevcut destek mekanizmasının, genel bir çerçeveden ziyade, sektörel dinamikler ve ihracatçıların özgün gereksinimleri dikkate alınarak detaylıca incelenmesi gerektiği ifade edildi. Bu yaklaşımın, desteğin etkinliğini maksimize etme potansiyeli taşıdığı belirtildi.

GTO Başkanı, bu tür teşviklerin nihai hedefinin, Türk ihracatçısının küresel pazardaki pozisyonunu sağlamlaştırmak olduğunu vurguladı. Yıldırım, yeni düzenlemelerin iş dünyasının gerçekleriyle ve küresel rekabet koşullarıyla uyumlu, ihracatçıların operasyonel kabiliyetlerini artırıcı bir biçimde tasarlanmasının önemine işaret etti.