Girne Açıklarında Batık Gemide Kayıp Aranıyor: 'Optimus Prime' Faaliyete Geçti
Serkan Kırço
Yayınlanma: 14 Eylül 2026

Türkiye'den gelen özel donanımlı 'Optimus Prime' gemisi, KKTC Girne açıklarında batan yolcu gemisi enkazında kayıp kişileri arama çalışmalarına başladı. Kritik operasyon detayları.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne açıklarında meydana gelen deniz kazasında batan yolcu gemisinin enkazında kayıp olduğu bildirilen kişiler için arama operasyonları başlatıldı. Türkiye'den bölgeye sevk edilen ve özel donanımlara sahip "Optimus Prime" isimli gemi, batık alanına ulaşarak çalışmalarına resmen başladı.
"Optimus Prime" gemisi, deniz dibi keşif ve kurtarma faaliyetleri için özel olarak tasarlanmış ileri teknoloji ekipmanlarla donatılmıştır. Türkiye'den KKTC karasularına intikal eden bu platform, kazanın ardından oluşan acil duruma hızlı ve etkin bir yanıt verme kapasitesini bünyesinde barındırmaktadır. Gemi, batık gemi enkazını detaylı bir şekilde inceleyerek, kayıp kişilere ulaşmak amacıyla kapsamlı bir arama faaliyeti yürütecektir.
Bu operasyon, denizcilik güvenliği ve arama-kurtarma kabiliyetleri açısından bölge için önem arz etmektedir. Yetkililer, "Optimus Prime"ın teknolojik üstünlüklerinin, arama süreçlerine önemli katkı sağlamasını umut etmektedir. Çalışmaların yoğun bir tempoda devam etmesi ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılması beklenmektedir.