Canlı Ekonomi
Sektörel Haber Merkezi
Gündem

Eker I Run Şampiyonları, Türkiye'yi Helsinki City Run'da Temsile Hazırlanıyor

SK

Serkan Kırço

Yayınlanma: 12 Eylül 2026

Eker I Run Şampiyonları, Türkiye'yi Helsinki City Run'da Temsile Hazırlanıyor

13. Eker I Run şampiyonları Türkiye'yi Helsinki City Run'da temsil edecek. Bu uluslararası katılım, Türk atletizmine katkı sağlıyor ve Eker markasının spor desteğini pekiştiriyor.

Türkiye'nin köklü spor etkinliklerinden 13. Eker I Run'ın başarılı sporcuları, uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Bu yılki yarışlarda kategorilerinde zirveye çıkan atletler, dünya çapında prestije sahip Helsinki City Run'da ülkemizi temsil edecekler. Bu önemli gelişme, hem yerel spor organizasyonlarının uluslararası bağlantılarını güçlendirmesi hem de Türk sporcuların küresel platformlarda boy göstermesi açısından stratejik bir öneme sahip.

Eker markasının adını taşıyan bu organizasyon, yıllardır atletizm sporunun gelişimine önemli katkılar sunuyor. On üç yıldır kesintisiz olarak devam eden Eker I Run serisi, düzenli olarak yeni yetenekleri keşfetme ve ulusal çapta rekabetçi bir ortam yaratma misyonunu başarıyla sürdürüyor. Şampiyonların Helsinki'ye katılımı, markanın sporcu gelişimine verdiği desteğin somut bir göstergesi olmakla birlikte, Türkiye'nin spor turizmi ve atletizm alanındaki potansiyelini de vurguluyor.

Helsinki City Run gibi büyük bir uluslararası organizasyonda Türkiye'yi temsil edecek sporcuların performansları, Türk spor camiasında merakla bekleniyor. Bu tür katılımlar, genç atletler için ilham kaynağı oluştururken, Türkiye'nin uluslararası spor sahnesindeki görünürlüğünü artırıyor. Eker I Run'ın bu uluslararası adımı, gelecek yıllarda daha fazla Türk sporcunun dünya çapında başarılar elde etmesine zemin hazırlayabilir ve markanın sporla entegrasyonunu pekiştirebilir.