Balıkesir Sındırgı'da 3.5 Büyüklüğünde Deprem Hareketi Kaydedildi
Serkan Kırço
Yayınlanma: 10 Eylül 2026

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yerel saatle 19.39'da 3.5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Bölgedeki sismik aktivite ve son gelişmeler hakkında detaylı bilgiye ulaşın.
Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesi, akşam saatlerinde 3.5 büyüklüğünde bir sismik hareketle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 19.39'da kaydedilen bu deprem, bölge sakinleri tarafından hissedildi ancak ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluğa veya hasara yol açmadı.
Jeolojik konumu itibarıyla fay hatları üzerinde yer alan Türkiye, belirli aralıklarla bu tür yer hareketlerine tanıklık etmektedir. Sındırgı'da gözlemlenen bu 3.5 büyüklüğündeki deprem, Richter ölçeğine göre "hafif" sınıfında değerlendirilmekte olup, genellikle yapısal hasara neden olmayan seviyelerdedir. Bölgesel deprem istasyonları tarafından sürekli izlenen sismik veriler, bu aktivitenin rutin bir parçası olduğunu göstermektedir.
Depremin derinliği ve tam merkezi hakkında detaylı incelemeler devam ederken, ilgili kurumlar herhangi bir can veya mal kaybı rapor edilmediğini belirtti. B2B sektörü açısından, bu tür doğal olaylar, özellikle altyapı ve lojistik ağlarının dayanıklılığına yönelik potansiyel risklerin sürekli değerlendirilmesi gerekliliğini hatırlatmaktadır. Ancak mevcut veriler ışığında, Sındırgı'daki bu son olayın bölgedeki ticari faaliyetler veya tedarik zincirleri üzerinde kayda değer bir etki yaratması beklenmemektedir.