Ankara Başsavcılığı'ndan Örgütlü Suç Soruşturması: 23 Şirkete Kayyum Atandı
Serkan Kırço
Yayınlanma: 21 Eylül 2026

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "Alihan Kuriş suç örgütü" soruşturmasında 29 kişi gözaltına alınırken, 23 şirkete kayyum atandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve "Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü" olarak tanımlanan soruşturma, iş dünyasında yankı uyandıran önemli gelişmelere sahne oldu. Yasal süreç kapsamında, 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı uygulanırken, 23 farklı işletmenin yönetimine kayyum atanması kararlaştırıldı. Bu adımlar, soruşturmanın kapsamının ve etkisinin genişliğini açıkça ortaya koymaktadır.
Atanan kayyumlar, ilgili şirketlerin finansal ve operasyonel yönetimini devralarak, soruşturmanın seyrine paralel olarak yasal denetim sürecini yürütecek. Bu tür atamalar, söz konusu şirketlerin mevcut hissedarlık ve yönetim yapıları üzerinde önemli hukuki ve idari değişiklikler anlamına gelmektedir. Sürecin, işletmelerin faaliyetlerine ve piyasa konumlarına dair yasal çerçevede bir yeniden yapılanmayı beraberinde getirmesi bekleniyor.
Başsavcılık tarafından yürütülen bu geniş kapsamlı operasyon, organize suçlarla mücadeledeki kararlılığı ve yasal yaptırımların iş dünyasına etkilerini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Ankara merkezli bu soruşturma, benzer nitelikteki vakalar için de emsal teşkil edebilecek nitelikte olup, gelecekteki yasal denetim mekanizmalarına ve kurumsal yönetişim pratiklerine ışık tutmaktadır.