Canlı Ekonomi
Sektörel Haber Merkezi
Ekonomi

Akdeniz'de Av Yasağı Kalktı: Mersin Balıkçıları Yeni Sezona Başladı

SK

Serkan Kırço

Yayınlanma: 21 Eylül 2026

Akdeniz'de Av Yasağı Kalktı: Mersin Balıkçıları Yeni Sezona Başladı

Türkiye genelinde uygulanan balık av yasağı Akdeniz bölgesinde 15 Eylül itibarıyla sona erdi. Mersinli balıkçılar, yeni sezon için ağlarını atmaya başladı. Sektördeki son gelişmeleri takip edin.

Türkiye'nin denizcilik ve su ürünleri sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Ülke genelinde 15 Nisan tarihinde başlayan genel av yasağı uygulaması, Akdeniz bölgesinde 15 Eylül tarihi itibarıyla resmen sona erdi. Bu gelişmeyle birlikte, özellikle Mersin'deki balıkçılık filosu, uzun bir aranın ardından yeni av sezonuna aktif olarak giriş yaptı.

Deniz popülasyonlarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılık faaliyetlerinin sağlanması amacıyla her yıl uygulanan bu yasak, balık stoklarının yenilenmesine kritik bir katkı sağlamaktadır. Akdeniz'deki bu sezon açılışı, bölgesel balıkçılar için ekonomik hareketlilik ve tedarik zincirinde yeni bir dönemi işaret ediyor.

Mersin'deki balıkçı tekneleri, 15 Eylül itibarıyla ağlarını yeniden Akdeniz sularına bırakarak, deniz ürünleri tedarikine katkıda bulunmaya başladı. Yeni sezonun bölge ekonomisine ve ülkenin balıkçılık hacmine olumlu etkiler sağlaması bekleniyor.