ABD Donanması, Hürmüz Boğazı'nda Gemilere Yönelik Saldırı İddialarını Reddetti
Serkan Kırço
Yayınlanma: 10 Eylül 2026

ABD askeri makamları, Hürmüz Boğazı'nda iki ABD gemisinin hedef alındığına dair haberleri kesin bir dille yalanladı. Donanmaya ait hiçbir savaş gemisinin vurulmadığı belirtildi.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askeri yetkilileri, stratejik öneme sahip Hürmüz Boğazı'nda ABD Donanması'na ait gemilere yönelik saldırı iddialarını resmi bir açıklamayla kesin bir dille yalanladı. Yapılan bilgilendirmede, bölgede hiçbir ABD savaş gemisinin hedef alınmadığı veya herhangi bir şekilde isabet almadığı açıkça belirtildi.
Çeşitli platformlarda yer alan, iki ABD gemisinin çatışmada hedef alındığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Pentagon'dan yapılan açıklamada, ABD kuvvetlerinin Hürmüz Boğazı'ndaki operasyonel faaliyetlerini standart prosedürler dahilinde ve güvenli bir şekilde sürdürdüğü ifade edildi.
Bu yalanlama, küresel denizcilik ticareti ve enerji tedariki için kritik bir geçiş noktası olan Hürmüz Boğazı'ndaki bölgesel gerilimlerin yükseldiği bir dönemde geldi. ABD'nin bu hızlı ve net açıklaması, bölgedeki denizcilik güvenliğine ilişkin yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmeyi ve uluslararası sular boyunca serbest geçişin önemini pekiştirmeyi hedefliyor.